10. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 10. luukku

10. luukku
"Joulu, joulu suloinen,
joulu aina uusi!
Tummat oksat säteillen
seisoo joulukuusi.
Äiti joulupuuroaan
keittää verratonta.
Kohta, kohta avataan
salaisuutta monta.

Pikku tottu tipsuttaa
tupsulakki päässä.
Kuka tulee porstuaan,
pitkä parta jäässä?

Juhlamieltä täynnä on
koko pieni talo.
Paista aina sydämeen
kodin jouluvalo!"

- Martti Haavio -
  


Joulun alla paketoidaan iloisia yllätyksiä läheisille. Tyypillisesti paketit kääräistään kaupasta ostettuihin lahjapapereihin ja päälle kiedotaan niin ikään valmista nauhaa. Mitäpä, jos tänä vuonna antaisit luovuuden kukoistaa tälläkin saralla? Pieniä hauskoja ideoita paketoimiseen keksii vähällä vaivalla, kun katselee ympärilleen.

Lahjapaperiksi kelpaa mikä tahansa taipuisa paperi, vaikkapa sanoma- tai sarjakuvalehti. Paperin voi myös koristella itse: hanki yksiväristä paperia (ruskea pakkauspaperi, rulla lasten piirustuspaperia, tms.) ja kuvioi paperia piirtämällä, leimaamalla, tarroilla, kiiltokuvilla tai anna vaikkapa lasten maalata paperi koristeelliseksi! Kääreen ei tosin tarvitse välttämättä olla paperia lainkaan, miten olisi hauska jouluinen kangas?
Lahjanarun sijasta voi käyttää erilaisia kangasnauhoja, nyörejä, lankoja ja naruja. Näihin on hauska yhdistää myös muuta koristusta. Erilaisia huopakuvioita saa valmiina tai niitä voi stanssata itse esim. Big Shot- laitteella, paketin päälle kiinnitettynä huopakuvio lisää välittömästi paketin näyttävyyttä. Kuvioita voi kartongista ja paperista leikellä myös erilaisilla kuvioleikkureilla. Ei myöskään kannata unohtaa tarroja ja kiiltokuvia, ne sopivat myös loistavasti paketin koristukseksi. Nauhaan tai naruun voi myös kiinnittää vaikka mitä: kanelitankoja, kuivattuja appelsiinirenkaita, helmistä tehtyjä koristeita, valmiita ripustuslenkillisiä koristeita, kulkusia, marjaisia oksia.

Kuten sanottu, vain mielikuvitus on rajana. Nyt siis kaikki toteuttamaan itseään myös paketoinnin saralla! p.s.
Itsenäisyyspäivän arvonta on sulkeutunut. Arvonta suoritetaan ja voittaja julkaistaan myöhemmin tänään. Hetken aikaa siis vielä jännitellään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!