22. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 22. luukku

22. luukku"Lumiukot, lumiukot ketjussa kulkee,
nysäpiipun, nysäpiipun suuhunsa sulkee.
Olalle he taputtavat ystävää ja veikkaa,
hangella heittelevät kupperiskeikkaa.

Lumiukko, lumiukko pyöreä kuin pulla,
hauskaa on sun kerallasi leikkimähän tulla.
Kädessä on keppi ja nappina on hiili,
ketterä on pyörimään kuin automobiili.

Lumiukko lumiukko hauska on vasta,
silmät ovat hiilestä ja nenä porkkanasta .
Iloisesti se hyppelee kun pakkanen vain paukkaa,
lämpimällä laihtuu voi voi ukko raukka!"

- Tuntematon -


Tämän päivän luukku aukeaakin nyt poikkeuksellisesti näin myöhään teknisistä ongelmista johtuen. Mutta auki saatiin, se lienee pääasia :)

Jouluna on mukava ilahduttaa ja muistaa läheisiä ihmisiä, mutta aina ei tiedä mitä kivaa jouluviemistä keksisi. Yksi hauska ja persoonallinen idea ovat lumiukkosoppapussit. Näistä liikkuu erilaisia variaatioita, tällä kertaa tähän kalenteriluukkuun valmistui tällainen hyvin pelkistetty ja yksinkertainen malli. Nopea ja helppo toteuttaa tiukemmallakin aikataululla (käytännössä testattu!).

Ideahan lumiukkosoppapussissa on se, että sellofaanipussiin suljetaan kerta-annos kaakaopussi, karkkitikku, vaahtokarkkeja (isoja tai näitä minikokoisia) ja yleensä myös konvehti tai useampia. Tarkoitus olisi, että pussin saaja sekoittaa kaakaojauheen, konvehdin/konvehdit ja vaahtokarkit kuumaan veteen tai maitoon karkkikepillä. Tyypillisesti pussin mukaan laitetaan pieni, usein runomuotoinen ohje.


Jos ei jouluksi enää ehdi tai jaksa alkaa tällaisia pussukoita väkertää viemisiksi, niin sopivathan nämä toki talviajan ilahduttajiksi muutenkin! Ja aina on ensi joulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!