3. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 3. luukku

3. luukku 

"Kuusen alla on kummaa puhinaa,
karvaisen kuonon jouluista tuhinaa.
Heilahtaa kuusen katveessa tassu,
kurahtaa vihreän varjossa massu.

Joulukarhu on asialla,
oksien peitossa, kuusen alla.
Karhulla mielessä jouluiset ilot.
Pukki ja lahjat ja omenakilot.

Karhun mielessä joulu väikkyy,
kynttilän valo silmissää läikkyy.
Mieli on auvoinen, mieli on avoin,
vietetään joulua jouluisin tavoin."

– Elina Karjalainen -


Kolmannesta luukusta putkahtaa esiin yhdistetty tekniikka- ja materiaalivinkki. Paperiaskartelun saralla puuhaillessa tahtoo syntyä joskus paljonkin paperisilppua, joka olisi täysin käyttökelpoista, mutta palasten pienuus tekee niistä vaikeita sovittaa oikein mihinkään tarkoitukseen. Päivän vinkkinä on tehdä näistä ylijäämäsuikaleista ja -paloista uudenlaisia monikäyttöisiä kokonaisuuksia. Yhdistelemällä ylijäämiä saa aikaiseksi kuvioita, jotka käyvät esimerkiksi kuusenkoristeiksi, pakettikorteiksi tai koristeiksi kortteihin sekä skräppäystöihin.


 
Tarvitset materiaaleiksi vain
- vähintään kadenlaisia keskenään erilaisia paperien ja/tai kartonkien palasia
- kaksipuoleista teippiä 
- halutessasi nauhaa, kimalleliimaa tai muuta koristusta

Ja tee näin:
1. Leikkaa papereista haluamasi levyisiä suikaleita (mallitöiden suikaleet leveydeltään n. 1-1,5 cm). 

2. Kiinnitä ensimmäisen suikaleen nurjalle puolelle toiselle pitkälle sivulle kaksipuoleista teippiä. 

3. Kiinnitä teippikohtaan toisenlaisesta paperista leikattu suikale. Suikaleiden ei tarvitse olla toisiinsa nähden suorassa, asettelemalla suikaleet keskenään enemmän tai vähemmän vinoon saa aikaiseksi mielenkiintoisia pintoja! 
 
4. Toista vaiheita 2.-3. kunnes olet saanut aikaiseksi haluamasi kokoisen "suikalearkin". 

5. Leikkaa "suikalearkista" haluamasi kuvio: pallo, tähti, sydän, suorakulmio, tms.

6. Jos teet pakettikortin tai roikkuvan koristeen, rei'itä kuvio sopivasta kohdasta ja aseta siihen ripustuslenkki. Voit myös koristella kuviota kimalleliimalla, puolihelmillä, ruseteilla tai muulla haluamallasi tavalla. Yksi vaihtoehto on kuvioida suikaleiden reunoja boordileikkurilla ennen suikaleiden kiinnittämistä toisiinsa.Jos käytät kaksipuoleisia skräppipapereita ja haluat tehdä pakettikortteja, voit kiinnittää "suikalearkin" nurjalle puolelle vaalean paperin ennen kuvion leikkaamista. Näin saat pakettikortin taustan sopivammaksi kirjoittamiselle. 

Tätä tekniikkaa voi soveltaa myös korteissa. Voit joko tehdä yllä kuvaillun kaltaisen "suikalearkin", josta leikkaat kuvioita korttiin kiinnitettäväksi tai vaihtoehtoisesti suikaleet voi leikata valmiiksi oikeaan kokoon ja muotoon ja kiinnittää ne korttiin jättäen suikaleiden väliin hieman tilaa.Mallikoristeet tehnyt Sinikka, mallikortin tehnyt Carola.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!